perjantai 22. toukokuuta 2015

Kysymyksiä ja vastauksia


1. Luppa- vai pystykorvainen? Onko sillä edes väliä?
 Eipä niillä korvilla oikeasti väliä ole. Kolahdan tästä huolimatta useammin pystykorvaisiin rotuihin.

2. Höpötätkö koirallesi kaikkea epäjärkevää?
 Voi kyllä, lässytän Totelle vähän väliä. Pahimmat lässytykset päästän silloin kun tulen kotiin ja koira on ihan innoissaan paluustani.

3. Jos saisit muuttaa yhden asian koirasi elämän varrelta, mikä se olisi? Totte oli vanhassa kodissaan kerran pitkäaikaisesti kipeä. Koira oli ilmeisesti jäänyt oven    väliin ja oli tämän takia kipeänä todella pitkän aikaa. Oli hirveää seurata kun koiran peräpää oli kipeä eikä se jaksanut kävellä edes lenkkejä loppuu. Onneksi tästä vaivasta parannuttiin.

4. Onko koirassasi ja sinussa yhtäläisyyksiä?
Eiköhän meissä jotain ole. Ainakin me kummatkin ollaan ihan kaheleita. :D

5. Mistä koirasi nimi tulee?
Toten aiempi perhe on nimennyt koiran. Jos olen oikein ymmärtänyt niin joku lapsista on vain möläyttänyt "Totte" ja siinä se sitten olikin. Itse pidän tästä nimestä. (:


6. Koirasi vakavin onnettomuus?
Viime kesänä (2014) Toten kimppuun kävi koirapuistossa jämtlannin pystykorva uros joka puri Tottea kurkun kohdalta. Mentiin eläinlääkäriin heti. siellä selvisi että jos koira olisi purrut Tottea 1cm sivumpaan olisi se osunut Toten valtimoon. Selvisimme  tästä reissusta kuitenkin kipulääkkeillä, antibiooteilla (+ oksentelua ja paniikki tapahtumapaikan päällä).

7.Kuinka usein peset koiraasi ihan shampoolla? Havannankoiraa saa kyllä olla pesemässä aika usein. Toten tapaan pestä noin 1½ viikon välein. Turkki menee helposti likaisen tuntuiseksi ja takkuuntuu sitten helpommin. Toki jos turkki tuntuu hyvältä niin annan sen olla kauemmin pesemättä.

8. Kuinka monipuolisen ensiapupakkauksen omistat koirasi ensiapua ajatellen?

Meillä ei itseasiassa ole koiralle ensiapupakkausta. Tulipa huono omatunto. Pitänee käydä katselemassa tällaista meille.

9. Minkälaisen luonteen koirasi omaa?
Totte on aina ollut vähän sellainen nuori vanha. Totte on myös hieman lapanen. Jos jonkun kanssa tulee yhteenottoa niin Totte saattaa sanoa takaisin muristen mutta tilanteen loputtua se kipittää minun virelle ja nousee seisomaan reittä vasten turvaan. :D  

10. Onko koirasi puhdas vai sekarotuinen?
Puhdas havannankoira



11. Pahin moka koirasi kanssa?
Se kun koira kävi Toten kimppuun puistossa. Olimme Isojen koirien puolella kun pienten puoli oli tyhjä. Sinne sitten tuli tämä jämtti ja sanoin kyllä poistuvani mutta omistaja sanoi että voin jäädä. Olisi silloi pitänyt vain lähteä eikä olettaa että hyvin tää menee. Emme enää käy isojen puolella vaan tapaamme vain tuttuja isoja koiria. (:

12.Onko koirasi pieni, keskikokoinen vai iso?
Pienihä tuo on.

13.Mitä asiaa koirasi rakastaa?
Ulkoilua. Totte on valmis ihan milloin vaan lähtemään ulos ja viipyisi siellä vaikka koko päivän. Tätä ulkona roikkumista harrastetaan extra paljon nyt kesällä kun säät suosii.

14.Kuinka usien harjaat koirasi?
Päivittäin sillä havannan turkki menee helposti takkuun. Ja nyt kun on tämä punkki kausi niin olen harjaamisen suhteen entistä fanaattisempi. Mutta en koe tätä harjaamista mitenkään työlääksi. Harjaan koiraa yleensä teeveetä katsellessani.

15.Haluaisitko muuttaa jotain koirassasi? Mitä?
Jos jotain voisin muuttaa niin Toten toisen tai vaikka molemmat polvet. Toten polvet ovat 1/2.


16.Minkä rotuisen koiran haluaisit seuraavaksi?
Haluaisin koiran jolla voisin harrastaa erilaisia lajeja kuten suojelua. Olen pitkään katsellut milainen koira sopisi porukkaamme. Etsin koiraa omien tarpeideni mukaan huomioiden kuitenkin Toten. Olen ajatellut jo vaikka mitä rotuja mutta tällä hetkellä valkoinenpaimenkoira tuntuu parhaalta. Saas nyt nähdä.

17.Onko sinulla "inhokkirotua"? Mikä?
Ei minulla varsinaisesti yhtä inhokkia ole mutta yleensäottaen terrierrit eivät ole mieleeni. Niiden luonne ei ihan kohtaa omien ihanteideni kanssa. On toki minuakin miellyttäviä terrierri yksilöitä. (:

18.Mikä laji olisi sellainen, jota lähtisit viimeisimpänä kokeilemaan?
Varmaan joku metsästykseen liittyvä. Ei minulla varsinaisesti metsästystä yms. vastaan ole mitään mutta itse en tällaisia juttuja tahtoisi harrastaa.

19.Mitkä ovat sinun viisi lemppari koirarotua?
Voi apua. Lemppareita riittää mutta ehkä Top 5 lempparit ovat: Dobermanni, Havanna, malinoissi, valkkari ja amstaffi. 

20.Mikä on maksimäärä koiria, jota voisit itse omistaa?
Kolme kohdalla menee raja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti