maanantai 9. marraskuuta 2015

Syksy, vuodenajoista kaunein


Nämä kuvat on jo muutaman viikon takaa. Toisin kuin kuvissa, nyt ulkona on kosteaa, pimeää ja tuulista koko ajan. Voitte vain kuvitella miten hauskaa Toten kanssa on tällaisilla keleillä ulkoiluttaa.
Jokainen risu ja roska tarraa Toten kosteaan turkkiin tiukasti ja tassut imevät märkää kuin mitkäkin pesusienet. Kurahaalari on täten päässyt kovaan käyttöön. Vaikka ulkona on tosi kurja sää niin se ei estä meitä ulkoilemasta normaaliin tapaamme!

Pesin Toten äsken, föönasin, harjasin ja avasin kostean aiheuttamia hirvittäviä takkuja kaksi tuntia.
Meille tämä tällainen jatkuva turkinhoito on ihan rutiini hommaa vaikkakin välillä hyvin rasittavaa.
Pesen Toten kerran viikossa, joskus on pidempiä välejä jos turkki vain pysyy hyvänä. Harjaan koiran joka päivä välttääksemme inhottavien takkujen kehittymisen. Välillä tekisi mieli ajella koko koira vaan raa'asti ihan lyhyeen turkkiin mutta onhan tämä herra nyt aivan mahdottoman hurmaava luonnollisessa havannan turkissansa. Tässä turkissa on vielä kasvattamisen varaa mutta kyllä se sieltä  puskee pituutta pikkuhiljaa. :)


Millaisia turkinhoito rutiineja teillä on käytössä? 

2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia!

    Tuttua juttua tuo turkinhoito - villakoirilla meinaan turkki takkuuntuu helposti ja vaatii päivittäistä turkinhoitoa. Pesua ja trimmausta ei onneksi tarvitse tehdä kuin noin 3viikon välein :) Työlästä hommaa (varsinkin kun vertaa Martan turkinhoitoon), mutta mä oon ainakin tottunut ja tästä on muodostunut jo selkeä rutiini :)

    VastaaPoista
  2. Mulla on kanssa kaksi havannankoiraa, joista toisella on ihan pennusta asti ollut todella helppo turkki. Toisella taas oli vaikea turkki ja se ajettiinkin lyhyeksi kun takkuja tuli jatkuvasti. Nyt se on taas kasvanut aika lailla täyteen mittaan mutta nyt se on yhtä helppo kuin toisenkin. Havannankoirillahan voi pentuturkki vaihtua jopa 3 ikävuoteen asti niin en tiiä vaikuttiko se sitten :) Mutta hyvin tiedän tunteen :)

    Nykyään pestään molemmat 1-2 viikon välein ja samalla harjataan päästä varpaisiin. Lisäksi yleensä harjailen viikolla ehkä pari kertaa joskus enemmän joskus vähemmän. Me ei käytetä pukuja tai mtn kun olen todennut että ne takuttaa aikalailla. Lenkin jälkeen huuhtelen muutenkin aina tassut ja joskus mahankin saa huuhdella. :)

    VastaaPoista