keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Punkki kausi korkattu


Luit ihan oikein. Täällä pohjanmaalla ainakin on nyt punkki kausi korkattu. Löysin eilen Toten korvasta kiinnittyneen punkin. Katsoin ensiksi että mikä roska tuolla korvassa nyt on, kunnes kauhukseni huomasin että se olikin kiinnittynyt punkki. Oltiin justiin oltu koiria juoksuttamassa ja nyt autossa. Sanoin mies ystävälle että "AJA LÄÄKÄRIIN EN OSAA OTTAA TOTA POIS APUA EN VOI KOSKEA RIKON SEN ÄÄÄÄ".
Ajettiin sitten länsirannikon eläinklinikalle. Totte oli mulla sylissä ja kävelin suoraa kassalle tyyliin ottakaa tää pois ,mun koira kuolee pian! Kassa täti nappas punkin pihdeillä pois ja thats it. Oon vähän turhan hysteerinen ehkä. :D

Totessa ei ole aiemmin olut kiinnittyneenä punkkia ja tää oli mulle kyllä sellanen shokki hoito. hyi saakeli. Ostin lääkäriltä samalla Bravecto punkki tabletin joka on voimassa 3kk. Tämän jälkeen paineltiin eläinkauppaa ostamaan punkki pihtejä, tai jotain irrotus välinettä.
Kauppias tuumasi että olenpa aikaisessa. Näytin kauppiaalle Toten korvassa olevaa puru kohtaa ja sitten! Siellä kipitti jo toinen punkki kohti kaverinsa tekemää puru kohtaa!
Kauppaan ei ollut vielä punkki aseet saapuneet joten sain sieltä ilmaiseksi pöydällä lojuvan punkki irroittimen. En tiedä minkä merkkinen verme tämä on mutta kuulemma tosi suosittu ollut useamman vuoden. Tästä on kai jokin pidempi vartinenkin versio.

Lopulta päästiin kotiin ja karstasin Tottea kauhealla apinan raivolla siinä toivossa ettei löytyisi enää mitään. Ei onneksi löytynytkän. En olisi ehkä kestänyt, haha. Nyt mietin vain että koskahan Totte joutuu luopumaan komeasta turkistansa. Sehän on selvä ettei Tottea voi pitkällä turkilla pitää kesällä, oli punkkeja tai ei. Tuohan tukehtuisi muuten. En vaan millään malttaisi ajella turkkia pois, nyyh. :D

Oletteko jo joutuneet inhojen punkkien uhreiksi?


3 kommenttia:

 1. Meillä oli vime kesänä kolmella koiralla käytössä tuo bravecto tabletti, ensimmäiseltä koiralta en löytänyt yhtäkään punkkia koko aikana, toiselta kaksi ja kolmannelta kolme. Asutaan myös pohjanmaalla ja viime vuonna punkkeja olikin paljon! Inhottavia ne on, mutta kun oppii ja tottuu niin ne on tosi helppo itse napata irti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ensikertaa kun oli kiinnittynyt niin kokemus oli aika inhottava. :D

   Poista
 2. Haha, sori kun mua vähän nauratti tuo sinun punkkihysteria :D Punkkit on meille tavallinen näky.. Viime kesänä laitettiin sellaisia frontine vet liuoksia niskaan. Ne piti uusia aina kerran kuussa. Ja mun koirahan on kova uimari, niin niiden teho heikkeni siinä uidessakin vähän. Mutta kyllä muuten huomasi aina milloin piti lios uusia. Sillä saattoi alkukuusta tulla ehkä 1-2 punkkia, jotka oli kuollut imemäkohtaan aika heti, mutta kuun lopussa niitä punkkeja vasta alkoikin aina kertymään. Muistan kun joku viikko siltä löytyi joka päivä punkkeja. Mä sain usein illalla rapsutella sitä ja tunnustella niitä punkkeja, koska mustasta koirasta nyt ei juuri niitä nää. Varmaan ennätys oli, että mä napsin koirasta pois yhdellä kertaa 4-5 punkkia.. Ne oli onneks useimmiten kuolleita, mutta kerennyt kuitenkin imeä.

  Nyt tänä kesänä mulla oli toisenlaiset suunnitelmat. Hankittiin tuota samaista Bravectoa ja olen ollut todella tyytyväinen siihen. Parasta siinä on, että uinti ei heikennä sen tehoa ja toisekseen se vaikuttaa aika hyvältä. Meillä on ollut nyt tasan kolme punkkia kiinnittyneenä, jotka ei ole ehtineet juurikaan imeä mitään, koska ne on kuollut välittömästi. Ekan punkin kohdalla kävi niin, että mä kaivoin punkkipihdit esiin ja vähän tökkäsin niin se irtosi sillä. Meillä on ollut käytössä sellainen haarukan mallinen punkkipihti, on muuten tosi kätevä ja voin suositella! Nii ja Uudellamaalla asutaan, jos mietit missä näitä punkkeja minun koirani niin hurjasti imuroi :)

  VastaaPoista