torstai 17. joulukuuta 2015

Koirahieronta kokemuksesta

Käytiin siis eilen (16.12) koirahieronnassa. Kokemus oli todella positiivinen vaikka jännitinkin ihan kauheasti etukäteen. Ulkoilutin Tottea ennen hierontaan menoa jonkin aikaa ja sitten mentiin! Totte jännitti hierontaa vähä turhankin paljon. Tilanne oli vähintäänkinn outo koiran mielestä.


Aluksi hieman tutustuttiin hierojaan. Totte vierasti hierojaa aika paljon. Kait se vaistosi että pian sille tullaan tekemään jotain. Hieroja pisti Toten patjalle kyljelleen ja aloitti rauhallisilla silityksillä että koira rentoutuisi. Totte oli selvästi ottanut asenteen "en varmasti rentoudu!". Totte antoi kyllä hieroa ja piti paikat suht rentona mutta kaveri läähätti todella kovaa ja sydänkin hakkasi aluksi kovasti.
Tilanne oli aluksi tosi outo ja epämiellyttävä koiran mielestä. Meni ehkä 20 minuuttia ja Totte rupesi jo tajuamaan että eihän tässä olekkaan mitään pahaa ja läähättäminenkin rauhottui. Hieroja sai tehdä hoitonsa loppuun ja koira otti rennosti.

Totella oli lavat jonkinverran jumissa mutta ei mitään sen kummempaa. Hierojan kanssa keskusteltiin hieman siitäkin että voisimme kokeilla Doboa. Olin kuullut tästä harrastuksesta aiemminkin mutta en ollut vain lainkaan kiinnostunut. Hierojan puheet lajista kuitenkin sai minut innostumaan. Ole ihan innoissani jo täällä että koska tilaisin meille oman pallon, haha :D


Hieronta kesti 45min ja olen kyllä ihan otettu, vaikka koira stressasi aluksi, niin eihän se hierojan vika ole. Meidän Totte nyt vaan on joissain tilanteissa hieman varautuneempi. Sovimme jo alustavasti seuraavasta hieronnasta että saadaan Toten lavat kunnolla auki. Ja ehkä Tottekin ottaa rennommin ensi kerralla kun on jo kerran aiemmin ollut. :)

Hieronta suoritettiin eläinkaupan tiloissa enkä voinut vastustaa pientä shoppailua. Löysimme korin jossa oli 19,90e hintaan erä talvi manttelleja! Tällainen meiltä puuttu ja sellainen oli pakko saada. Kaivoin korin kaikki takit läpi ja siellä oli yksi ainoa sopiva koko! Sovitin takin Totelle ja sen jälkeen kiikutinkin manttelin kassalle. Paras extempore ostos hetkeen? Kyllä!
Laitan varmaan vielä ennen aattoa postauksen tästä takista joten pysykäähän kuulolla. :)

Onko teillä kokemuksia dobosta?

5 kommenttia:

  1. Hei hyvä! Itse olen suunnitellut kiikuttavani ainakin Chilin lähiaikoina hierojalle :)

    Me ollaa doboiltu, viime aikoina kylläkin vähemmän, paljon vähemmän omien kiireiden vuoksi. Todella katevä tapa esim. etsiä ja käyttää niitä koirien syviä lihaksia, mitä muutoin ei helposti tule tarvittua. Esim. agilitykoiralle ihan täydellinen tää dobo, koska agissa tarvii niitä syviäni lihaksia. Dobo myös auttaa tasapainoon yms. Kannatan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Agility oli kans meillä harkinnassa mutta Toten polvet (1&2) ei sitä sitten salli. Doboilukin vähän mietityttää. Pitää kysyä joltain viisaammalta mielipidettä. :D

      Poista
  2. Doboilu on tosi kivaa ja väsyttää hyvin koiraa. :) Me ollaan ohjatuissa käyty doboilemassa ja oon tykännyt, kyllä siellä useesti hiki tulee itselekin. :D Kotiin hommasin aikoinaan pallon myös, mutta kesällä siitä meni ilmat, ilmeisesti joku reikä jossain, joten nyt ei olla kotona päästy jumppailemaan. Mutta lämpimästi suosittelen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me saadaan varmaan kans käydä ohjatuilla tunneilla ensin ennen kun palloa hankitaan. Rikon vain tuon koiran polvet jos ominpäin rupean treenaamaan. :D

      Poista
    2. Joo ja voi saada kovinkin jumiin koiran. Ihan fiksua käydä ensin ohjatulla, edes yhden kurssin verran. :)

      Poista