torstai 10. joulukuuta 2015

Orbiloc - The safety light

 Tämä se on kaikkien vilkkujen äiti, Orbiloc! Kyllästyin siihen että aina uuden parin euron vilkku valon ostettuani, joko koko vilkku ei kestä kylmää, lamppu vain hajoaa tai sitten koko vilkku on auennut ja osat lennellyt lenkillä pitkin maita ja mantuja. Päätin siis kaivella netistä vinkkejä siihen, mikä olisi se paras lamppu koiralle. Vastaan tuli paljon kehuja tästä Orbilocin valosta. Tuote mm. lupasi että valo kantaa 5km päähän, kestää iskun jopa 100kg asti ja vaikka mitä. Niin ja kolmen vuoden takuu kuuluu myös kauppaan! Seuraavana päivänä painelin mustiin ja mirriin katsastamaan valikoimaa ja sielä näitä ihme valoja sitten oli. Värejä oli vaikka mitä, mutta päädyttiin "tylsään" siniseen.

 Hintaa tällä oli 26,90e joka aluksi mietitytti hieman. Uskallanko ihan oikeasti maksaa lampusta niin paljon kun kaikki aiemmatkin on hajonnut miltein heti? Tämä vaikutti silti niiiin paljon laadukkaammalle kuin aiemmat joten otin riskin ja ostin lampun.

 Valo kiinnitetään valjaisiin (tai mihin ikinä lystää) tällaisella kumilenksulla. Ja kyllä muuten pysyy. Valon voi myös kiinnittää pujottamalla esim taluttimeen. Näitä kiinnitys kumeja voi ostaa erikseen mustista ja mirristä  jos lenkki pääsee hajoamaan käytössä.

 Yllätyin miten kirkas valo olikaan kun laitoin sen ensi kertaa päälle. Silmiin ihan sattui. Tämä näkyy älyttömän hyvin pimeällä enkä kyllä epäile yhtään etteikö tämä näkyisi sinne viiden kilometrinkin päähän.


Orbiloc on ollut meillä nyt noin kaksi kuukautta käytössä ja ollaan oltu super tyytyväisiä. Valo ei ole osoittanut mitään epätoiminnallisuuden merkkejä. Edes patteria ei ole tarvinnut vaihtaa kertaakaan!
Ollaan ihan myyty tälle tuotteelle. En kadu hankintaa ollenkaan. Jos emme olisi tätä hankkineet niin olisimme jo varmaan ostanut tämän hinnalla kahden kuukauden aikana vaikka kuinka monet vilkut, ja ne olisivat taas hajonneet kuten aina. Suosittelen kaikille joilla on valolle tarvetta. :D

Miten teidän koirat valaistaa pimeällä kaudella?

9 kommenttia:

  1. Meillä kanssa parit Orbilocit ja pitäisi kyllä saada vielä yksi lisää :) Nää on ihan superhyviä, vaikkakin kirpeitä ovatkin hinnaltaan!

    Pointsit siis meiltäkin Orbilocille!

    VastaaPoista
  2. Meillä viime maanantaina ostettiin Wakalle Orbiloc, kun olin niin paljon hyvää kuullut tästä tuotteesta ja tuo musta pennun rääpäle tarvitsee nyt ja tulevaisuudessa jotain valoa pimeällä liikkuessa. Sitä, kun lumettomana aikana ei nää yhtään, ei sitten yhtään. Itse päädyin vielä tylsempään valkoiseen :'D vielä täytyisi Chilille ja Pörrölle valot hankkia, mutta en tiedä. Orbiloc olisi kyllä tehokas, mytta onko se sitten liian jo, kun ei nää kaks pientä oikeen muualla tule kun perässä. Ehkä mä niillekkiin orbilocit hankin kuiten :) kauaa ei olla käytetty mutta olen kans aika myyty tälle tuotteelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tää kätevä vaikkei irti pidäkkään. Autot yms. näkee että edessä on jotain. Ja tää on kans koirapuistossa tosi jees kun on pimeää. Muiden koirat ei näy mutta oma erottuu lamppunsa kanssa kaukaa :D

      Poista
  3. Itse oon tuota orbilocia haaveillut ja monesta kaupasta kysellyt myyjiltä onko oikeasti hyvä. Enkä oo kyllä kuullu oikeasti yhtään huonoa sanottavaa tästä.. En siltikään oo vielä raaskinu :D Meillä Hurtta Lifeguard Polar heijjastinliivit, ja näiden kohalla voi sanoa että 'heijjastinliivien äiti' ei mikään ole oikeasti yhtä hyvä. Vaikka 50e heijjastinliivistäkin on kyllä melko paljon. Sitten on valopantoja, jotka myös ollut hyviä! Ehkä joskus vielä raaskin tuon orbilocin ostaa :D

    ps. kokeilin korjata miun blogin lukijalinkkiä, joten käy ihmeessä kokeilemassa toimisiko se nyt! Kiitos että ilmoitit virheestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kans kattellu tuota lifeguard polar liiviä mutta ei se meille varmaan soveltuisi kun Toten karva menee niin helpolla takkuun tuollaisen kanssa. Valopannatkaan ei meillä toimi kun hukkuvat karvojen alle. :D Mutta seuraava koira on lyhytkarvainen niin sille sitten!

      Ja jee, nyt toimii ^^

      Poista
  4. Hyvä postaus ja oon kyllä niin samaa mieltä! Mäkin ostin Orbilocin muutama viikko sitten, enkä oo kyllä katunut. Ainoa ehkä, ettei välttämättä näy aina ihan joka suuntaan, kun pyörii pannan mukana... Mut muuten on kyllä tosi hyvä :D Lisäksi sitten heijastinpanta ja irtoheijastin hihnassa. Heijastinliivi ois hyvä, mut Kerttu rupesi pelkäämään sitä niin ei voinut käyttää... :/

    Teillä on muuten tosi kivanoloinen blogi ja aivan ihana tuo banneri :) Jäätiin seurailemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tämä on valjaissa kiinni niin ei heilu niin pahasti kun pannassa. Tämä on myös siitä hyvä että huomaa koska valjaat on löystynyt kun valo heiluu kyljeltä toiselle, haha. :D

      Kiitoksia! Tervetuloa seuraamaan :)

      Poista
  5. Saako mustista ja mirristä tosiaan näitä kumiremmejäkin varaosina? Siskon koiruudet pureskeli meiän orbista remmin katki ja löysin tilalle vain sellaisella vanhalla tarrakiinnityksellä olevan. Tuo kumiremmi oli paljon kätevämpi vaikka tuo tarra toki myöskin asiansa ajaa.

    Ostin lisävaloksi clas ohlsonilta sellaisen ihmisille tarkoitetun "vetoketjuvalon" (tämä siis: http://www.clasohlson.com/fi/Mini-LED-Asaklitt/Pr315070000) joka ajaa mun mielestä asiansa vähintään yhtä hyvin kuin orbiloc. Ja vitosella sai kaksi valoa... Katsoo huomaako pidempiaikaisessa käytössä eroa (kestävyys, patterit), mutta nyt ainakin näkyy ihan yhtä hyvin kuin tuo orbilocin valo. Meillä on siis nykyään yksi valo selässä ja toinen edessä. En tiedä käyttäisinkö enää rahojani orbilociin, varsinkin kun harvoin sitä viiden kilometrin näkyvyyttä esimerkiksi tarvii kun se käytännössä on muutenkin mahdotonta jos metsissä liikutaan :D

    VastaaPoista